Over mij

waarom single, foute mannen,alleen,afgewezen,bindingsangst,koppel,relatie,verdriet,liefdesverdriet
single singles partner eenzaam vinden

Ik ben Elzani Knepscheld, geboren in Kroonstad, een prachtig dorp in het hartje van Zuid-Afrika. Ik woon nu ruim 22 jaar in België. Aanpassen in een nieuw land en het in stand houden van een relatie tussen twee mensen met twee zeer verschillende achtergronden zijn voor mij dagelijkse realiteit, waar heel wat van kan worden opgestoken.

​Als kind groeide ik op in een warm gezin, waar vooral werd ingezet op het gevoel van geborgenheid.  Samen naar de sterren kijken, zwemmen, kamperen, verhalen vertellen, muziek maken… Een omgeving die van mij Elzani maakte en me het lef gaf om mijn hart te volgen. Zo ging ik in 1993 een jaar vrijwillig het leger in. Een onvergetelijk jaar dat mij geleerd heeft dat als je denkt dat je niet meer verder kunt, je altijd nog een beetje verder kan.

Ik hou van mensen en ben vooral geïnteresseerd in de behoeften van de mens. Ik ging voor de richting Sociologie en studeerde in 2002 af als Doctor in de Sociale Wetenschappen. De afgelopen 15 jaar ontwikkelde ik de vijf dimensies van persoonlijkheid. Een model waarmee je jezelf beter leert kennen en waarmee we heel concreet aan je vaardigheden kunnen werken, opdat je meer uit jezelf en de relaties die je aangaat kan halen.

 

Ik geloof in een resultaatgerichte aanpak, met gelukkig zijn en ten volle genieten van het leven voorop. Ik heb er dan ook veel tijd in gestoken om op zoek te gaan naar antwoorden over wat geluk nu eigenlijk is en wat men kan doen om gelukkig te zijn. Ik deel dit dan ook graag met iedereen die er ook alles voor wil doen om optimaal van het leven en de liefde te genieten.